I och med att internet-handeln har ökat så ökar även antalet fakturor som skickas till kunder. Många gånger används företag som Klarna som tar hand om det, men har du en mindre webbshop så kanske du inte känner behovet av det. Men att fakturera innebär att du ligger ute med pengar som du skulle behöva i ditt företag. Kunden har oftast 30 dagar på sig för att betala och det kan kännas som en lång tid när det saknas pengar i företaget och räkningar ska betalas.

Låt andra ta riskernaMan is shopping online with smartphone
Då finns det en lösning som kallas factoring. Det innebär att du säljer din faktura. Detta är ett bra sätt för dig att skapa lite extra utrymme i ditt kapital, det har faktiskt visat sig vara väldigt effektivt för många företag. Att sälja faktura är ett fenomen som har växt på ett tydligt sätt de senaste åren. Den största enskilda förklaringen lär kunna förklaras med medvetenhet, det är först på senare år företag fått upp ögonen och insett fördelarna med denna lösning. Dessutom har bankerna generellt sett skärpt kraven på vanliga utlån och det har blivit tuffare för företag att ansöka om banklån. Istället ökar denna typ av interaktion mellan bank och företag ökat. Hela processen går väldigt snabbt, företagen har pengarna så gott som omedelbart.

Vilka fördelar har du för din verksamhet
De tydligaste fördelarna med fakturaförsäljning, är till exempel snabbheten i processen. Denna blir extra tydlig när mindre företag säljer sina fakturor till större banker. Det är ett utmärkt val för företag som har lite bråttom att frigöra utrymme i budgeten. Dessutom blir det banken som blir ansvarig för kreditrisken och får ta risken om företaget skulle hamna på obestånd. När företag ska ansöka om att sälja sina fakturor är det hela väldigt flexibelt. Du väljer själv hur många av dina fakturor du vill sälja. Du kan också kolla upp och jämföra avgifter och betalningsvillkor på förhand. Det är vanligtvis också mer förmånligt med fakturaförsäljning och det innebär mindre administrativt arbete.

Eftersom internet erbjuder obegränsade möjligheter idag att starta företag så kan detta vara en sak att ha i bakhuvudet. Ägna tiden till din webbshop och använd andra lösningar för sådant som du känner är jobbigt. Har du möjlighet så är ju självklart kortbetalning det bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *