Traditionellt tv-tittande har sakta men säkert börjat att fasas ut, och vi ser fler och fler strömmande mediatjänster som Netflix, HBO Nordic och Viaplay ta över marknaden när det gäller filmtittande i våra hus och lägenheter.

Stora aktörer inom tv-branschen som Canal Digital eller även kallad C more, har också börjat erbjuda on demand tjänster för att möta marknadens nya utmaningar och du som kund kan alltså njuta av att välja och vraka mellan deras utbud och se de program som man är intresserad av när det passar.

Strömmande tjänster blev allt mer populära när bredbandshastigheterna började bli så höga att mStreaming Media - Tablet Laptop and SmartPhone Blankan inte längre behövde vänta på att innehåll skulle ladda klart och kunde börja se på en dokumentär eller film på en gång. Allt från film, musik och innehåll på Youtube kunde numera strömmas utan väntetider – och marknaden började anpassa sig.

Musikjättar som Spotify och iTunes fick alla sin början under 2000-talet när både internet blev mer populärt och hastigheterna för bredbandsuppkopplingarna blev allt högre. En ny digital tidsålder hade börjat och vi människor fick ta del av ett nytt sätt att konsumera innehåll på nätet.

Vi använder oss numera av strömmande media för det mesta i våra hushåll: vår musik är inte längre i fysisk form som CD eller DVD-skivor, och våra filmer och tv-serier finns bara några musklick bort. Ingen vet exakt hur framtiden kommer att se ut, men molntjänster och mobila applikationer pekar på en utveckling utan stora mediaspelare som tar mycket plats i hemmet, och ökad mängd innehåll till de nuvarande strömningstjänsterna.

Filmbiblioteken är för närvarande inte så stora som många användare skulle önska sig, och olika innehåll visas dessutom beroende på vilket land man ansluter sig ifrån. I framtiden kommer detta förmodligen ändras så att vi kan njuta av innehåll oavsett vilket land vi tittar från – och dessutom ha ett mycket större bibliotek av filmer och musik när lagringskapaciteter och uppkopplingshastigheterna sakta men säkert ökar.

På ett sätt är framtiden redan här, den enda skillnaden är de teknologiska begränsningarna som fortfarande håller oss tillbaka, men i och med att utvecklingen går framåt i rasande takt så kommer dagens begränsningar snart vara ett minne blott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *