Att handla saker och ting över nätet har idag blivit standard. Allt fler väljer att använda sig av e-butiker när det är dags att köpa nya ting, istället för att gå till en fysisk butik. Orsaken till detta är främst alla de fördelar som finns med e-handel. Här behöver du inte lämna den egna soffan och får tillgång till världens alla e-butiker, från en och samma plats.

Något av de många saker som internet har att erbjuda är bland annat en och en annan bra säljutbildning till verksamheten, kläder, skor och mode, inredning, elektronik, kurser, studier och mycket mer. Trots att platsen är en källa till mycket, kanske nästan allt, så kommer e-handel också med en del risker. Det är viktigt att du alltid använder dig av trygga och säkra sidor och att du är extra uppmärksam om du handlar från utlandet.

Så vet du att hemsidan är säker

Det finns flera saker att tänka på när du ska shoppa eller beställa en tjänst över nätet. Här nedan kommer du att få läsa om några av de saker som ligger till grund för att du ska kunna handla utan att få problem eller besvär med din beställning

Testa support

Att det finns en bra och välfungerande support är ett tecken på att en hemsida är seriös. Därför bör du alltid se till att kontrollera kontaktuppgifterna som är angivna. Ring, maila eller skriv i chatten för att se hur snabbt du får svar och hur professionella medarbetarna är. Ett seriöst företag värnar om sina kunder och har en professionell tonalitet och snabb återkoppling.

Kontrollera SSL-kryptering

Om du ska betala över nätet eller lämna ut känsliga uppgifter är det mycket viktigt att sidan du använder dig av är krypterad. Det betyder att dina personliga uppgifter inte kan hamna i felaktiga händer. Du säkerställer en kryptering genom att titta på adressfältet i webbläsaren. Om det finns ett litet hänglås framför hemsidans namn är sidan krypterad och dina uppgifter är säkrade.

Läs allmänna villkor

Visst är det jobbigt och knöligt att ta sig igenom rad efter rad med minimal text, men genom att läsa de allmänna villkoren minimerar du risken för att bli besviken. I Sverige gäller konsumentlagen, men vad som gäller utanför EU är svårt att säga. Oavsett om du handlar från Sverige eller utlandet bör du dock åtminstone skumma igenom dessa. Kontrollera även skatter och eventuell tullavgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *