Drömmer du om att driva företag på nätet? Fler och fler personer upptäcker att det faktiskt går att starta ett företag hemifrån soffan. Här kommer tipsen till dig som vill kunna få en heltidsinkomst på nätet.

Internetentreprenören – en företagare

Det är viktigt att förstå att internetentreprenörer, vare sig de är kända influencers som Bianca Ingrosso eller ”vanliga” personer som driver en webbhandel där de säljer ekologiska skomärken, är företagare. Du måste skilja mellan dig som privatperson och din internetnärvaro. Du bör också se till att allt privat som finns om dig på nätet uppfattas som seriöst och professionellt. Titta över dina sociala medier. Ta bort onödiga bilder, delningar och inlägg. Det är bara personer som satsar som lyckas. Skaffa ett konto på LinkedIn. När du börjar få inkomst måste du också ha f-skattsedel. Om du har ett företag bör du också ha ett mobilabonnemang hos telness.se, som erbjuder smarta digitala lösningar för företag.

Satsa brett och analysera

Om ditt mål är att bli internetentreprenör kan du inte skapa en blogg och slå dig till ro. Du måste starta femton olika bloggar med olika fokus. Vilka ämnen verkar fungera? Du behöver också analysera vilken målgrupp de olika ämnena riktar sig till. Har du en fitnesskanal på Youtube är det smart att välja en målgrupp och helt rikta dig mot den, istället för att både vilja nå tjugoåringar och pensionärer.

För att börja få inkomst via internet kan du göra betalda undersökningar eller arbeta som virtuell assistent. Det är alltid bra att sätta igång och se pengarna rulla in, även om det inte är mycket. Om du tycker om marknadsföring kan det vara klokt att gå onlinekurser, lära dig mer och sedan börja erbjuda dina tjänster på olika plattformar. Starta en webbutik och kombinera den med en blogg. Analysera alltid hur det går och satsa på de plattformar och ämnen som genererar inkomst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *